Make your own free website on Tripod.com

ESGOO 2- VRIMOT

De 23e oktober 1996 had een dag moeten worden, niet wezenlijk verschillend van alle andere dagen, maar met de leuke bijkomstigheid dat het tweede van ESGOO hierop Burer & Friends plette. Had moeten worden, want het mocht niet zo zijn. Door mijn schuld, door mijn schuld door mijn schuld, door mijn grote schuld. Derhalve een kort verslag.

Er vielen al vrij snel drie remises. Ronald Keizer stond volgens mij niet zo lekker, maar haalde toch het halfje binnen. Daarentegen had ik -maar wie ben ik nou nog tegenwoordig- de indruk dat de tegenstanders van Anne Haitsma en Boris Tsoukkerman goed zijn weggekomen.
Jan-Willem Weenink won wel erg eenvoudig een vrij saaie pot met zwart, klasse!
Bertus Bremer had een pion geofferd voor actief tegenspel over een halfopen lijn. Nou oké, hij had hem weggeblunderd, maar het bleek erg mee te vallen. Misschien had hier zelfs ook nog wel meer ingezeten dan de remise.
Zo stonden we rond de tijdcontrole voor met 3-2 en leek de winst veilig. Echter, ik (André Langendijk) begon vreselijk te krukken in wat toch ooit eens voor de tijdnoodfase een zeer voordelige stelling was geweest. Tot twee keer toe een vol stuk in de aanbieding gooien bleek net één keer te veel. Geef mij de volgende keer maar weer een DGT en een bedenkelijke stelling, en het zal misschien nog wel goed komen.

Bij gelijke stand waren alleen onze invallers waren nog bezig, en dan te bedenken dat zij de avond tevoren nog met het derde de barre uitwedstrijd tegen Almelo 2 gespeeld hadden. Echte bikkels, ze bestaan nog! Hans van Bekkum won ook nog zeer terecht na een knappe partij, en dat de vesting van Anjo Anjewierden toch niet helemaal onneembaar was, ja, dat was gewoon sneutjes. Zo werd het namelijk 4-4 dus en ging er totaal overbodig een kostbaar wedstrijdpunt naar de Vriezenveense Filistijnen.

ESGOO II-VRIMOT 4-4

1 A. Haitsma        -H. Darius    ½
2 B. Tsoukkerman    -O. Ignacia    ½
3 B. Bremer        -A.R. Burer    ½
4 R. Keizer        -H. Wichers    ½
5 A. Anjewierden    -J. van Helten 0
6 H. van Bekkum    -H.R. Burer    1
7 J.W. Weenink        -P.B. Burer    1
8 A. Langendijk     -E.R. Burer    0

Lang

Converted by Andrew Scriven

Terug naar Alzuko's homepage