ESGOO2-ESG 4-4

In de Nijmeegse ijshockeyhal waar de KNSB de gezamenlijke slotronde 'georganiseerd' (twee koffieverkooppunten voor 1400 spelers) had, gebeurden de gekste dingen in klasse 3b.
Het nog lang niet veilige Drienerlo kwam drie invallers aanflierefluiten en ronselde ter plekke in de persoon van Hans van Bekkum de verplichte wedstrijdleider. Of er nou wel of niet (wel dus) van Unitas3 verloren werd, maakte toch niet uit want WSG moest tegen de veel te sterke kampioensploeg van Groningen2. Doordat de voor hun laatste kans knokkende Winterswijkers de Groningers knap op 4-4 hielden degradeerden de Enschedese studenten. Het ook al gepromoveerde Hardenberg geloofde het blijkbaar wel en verloor van Haren2, dat zoveel moeite had moeten doen om zich te handhaven.
ESGOO's tweede team leek ook niet al te gemotiveerd om de derde plek nog van het Emmense ESG over te nemen: op de onderste drie borden werd tegen de stalorders in al vlot remise gegeven. Met een nederlaag van invaller Anjo op bord 2 betekende dit een 1˝-2˝ achterstand. Gunnar won weer een degelijke pot met zwart en Jan Willem koos wegens tijdnood toch maar voor remise in iets betere stelling. André won vanuit een door zijn tegenstander onorthodox gespeelde opening een even curieus als instructief potje, pas in het middenspel raakte Kloppenburg 's wat anders aan dan zijn dame of pionnen. ('Eerst stukken ontwikkelen, jongens!' roepen de trainers dan altijd.)
Dit bracht ons op een voorsprong van 4-3, maar helaas kreeg Anne een net iets te sterke aanval over zich heen. Hierdoor moesten we genoegen nemen met een gelijkspel en de vierde plaats in de eindstand.
Voor het enige vertrouwde tafereeltje moesten we bij de vrolijke vriendjes van VRIMOT zijn: pilsjes naast het bord en slechte stellingen erop.

ESGOO2-ESG

1 Gunnar-F.J.Wehkamp :-)
2 Anjo-P.Mijnheer :-(
3 Anne-C.L.Roos :-(
4 André-G.T.Kloppenburg :-)
5 Jan Willem-H.de Jonge :-|
6 Boris-J.H.Voss :-|
7 Herbert-A.W.M.Selten :-|
8 Guido-G.Dijkstra :-|
============== +
                 4-4

Terug naar ESGOO2 homepage

Make your own free website on Tripod.com