ESGOO2-Unitas3 4-4

Echt nog maar 14 februari? Het is zulk lekker weer... Spring is in the air! Maar (vrij naar Urbanus) waarom zouden we springen? Omdat we door de nederlaag van ASG tegen onze concurrent Hardenberg niet meer kunnen degraderen? Heel fijn. Neuh, er is bitter weinig reden tot vrolijk gehuppel als drie toppers van je achttal een off-day hebben. En het begon nog wel zo goed.
Gunnar won een spectaculaire partij en André een saaie. Helaas hadden Anne en Rogier in de opening zitten suffen, en de gevolgen bleken op den duur toch rampzalig. Zo stond het rond de 40e 2-2 maar zag het er nog steeds goed uit.
Invaller Hans van Bekkum had als gewoonlijk een (de)gelijke stelling, Ronald stond een gezond poppetje voor in een eindspel, Bertus moest alleen niet eeuwig schaak gaan voordat hij met zijn c-, d- en e-pion kon promoveren. Ook Jan-Willem stond beter, want anders had hij toch wel dat remise-aanbod aangenomen!?
Even later mocht Hans inderdaad remise aannemen, moest Ronald toch in een puntendeling berusten en schoof Bertus koel en keurig het vierde puntje binnen. Jan-Willem bleek onze derde off-day. Pas de volgende dag wist hij enig zinnig commentaar te geven: "ik neem alle verantwoordelijkheid voor deze nederlaag" en terecht: niet winnen is verliezen.
Onze Vriezenveense vrienden versloegen verrassend Haren 2, onze volgende tegenstander, met 5-3.

ESGOO2-Unitas3

1 Anne-H. Bosveld :-(
2 Rogier-J. Tjadens :-(
3 Gunnar-H. Westerman :-)
4 Jan Willem-W. Knol :-(
5 Ronald-F. Vermeulen :-|
6 André-M. Jans :-)
7 Bertus-B. Drolenga :-)
8 Hans-M. Hoffer :-|
============== +
                4-4

Terug naar ESGOO2 homepage

Make your own free website on Tripod.com