ESGOO2-Haren 2 3˝-4˝

En toch mocht het 5-stappenplan van de teamleider om ESGOO2 alsnog te laten promoveren gerust geniaal genoemd worden:
1) We maken korte metten met Haren 2.
2) Drienerlo verslaat onze concurrent Hardenberg.
3) In de achtste ronde spelen we een vlotte 4-4 tegen Groningen 2.
4) Vervolgens rollen we zondag de kroeg uit de trein in.
5) In de slotronde verslaan we nipt ESG, en blijven net op bordpunten Hardenberg voor.

Helaas zijn stap 1 en stap 2 beide misstappen geworden. Volgens Drienerlose bronnen heeft Hardenberg onbehoorlijk gezwijnd en was 2-6 daar logischer geweest dan 5-3.
En de Harense teamleider had de trucendoos volledig opengetrokken: om iedereen lekker een bordje te laten opschuiven werd er een invaller op bord 1 gezet. Op zich niet vreemd, maar het ging wel om de voor Haren 2 erg sterke Jasper Geurink.
Van pure schrik wellicht kwamen de meeste Tukkers niet verder dan remise. Jan Willem en invaller Gerard zaten na de tijdnood zelfs troosteloos tegen de puinhopen van eens veelbelovende stellingen aan te kijken. Slechts de teamleider zelf incasseerde een stuk en een Pyrrhus-overwinning.

Er werd nog een 'protest' aangetekend tegen die sterke invaller op grond van artikel 14.3: een niet aangemelde speler mag niet invallen in een lager team dan waartoe hij redelijkerwijs zou hebben behoord als hij wel aangemeld was geweest. (Geen officieel protest op het formulier maar een hint om de regels toe te passen richting competitieleider Arthur Schuering via e-mail een dag of vier later. Hoe moeten wij zo snel weten dat hun invaller maar liefst 2239 heeft, als hij niet in de lijsten voorkomt?)
Dit protest/verzoek werd op dubieuze gronden afgewezen. De betrokken speler had een jaar lang geen serieuze partij gespeeld en had bovendien zojuist een ongelukkig rapidtoernooi afgewerkt. Nogal wiedes lijkt mij, na een jaar niet spelen verlies je niet zoveel aan speelsterkte (begrip) maar des te meer aan wedstrijdritme (handigheid).
De competitieleider vond het onder de gegeven omstandigheden echter best redelijk dat een speler met een nationale rating van 2239 -het enige criterium volgens artikel 14.2- in het tweede team meespeelt. De gemiddelde rating van het eerste bedraagt 2075, van het tweede 1879. Betekent dit dat je SSS (Schueringspeelsterkte) tot onder de 2000 daalt, als je er met je rating van 2239 een jaartje tussenuit geweest bent?!
[André]

ESGOO2-Haren 2

1 Gunnar-J. Geurink :-|
2 Gerard-Mostertman :-(
3 Jan Willem-Heijnen :-(
4 Ronald- Vd. Born :-|
5 André-H.Wilting :-)
6 Bertus-Grashuis :-|
7 Guido-Romijn jr.:-|
8 Boris-Vos :-|
============== +
                3˝-4˝

Terug naar ESGOO2 homepage

Make your own free website on Tripod.com