Groningen2-ESGOO2 5-3

Voor onze gemoedsrust was het een sterke zet om van dit clubje goedwillende amateurs dat toevallig alles heeft gewonnen, te verliezen. Zo hoefden we tenminste niet in spanning te verkeren omtrent de uitslag van Hardenberg, dat achteraf sowieso gepromoveerd bleek door winst op Unitas.
Alleen voor de statistieken was het aardiger geweest als Anne met zijn stuk meer (heel link tegen drie pionnen, zal wel theorie zijn geweest) niet verloren had, en als André in gelijke stelling zijn diepe truc niet of de één zet diepere weerlegging wel gezien had. Toch mogen we niet echt mopperen, want Ronald had al een pion verloren en een tweede en derde moeten weggeven om nog maar iets van een koningsaanval in handen te krijgen. Zijn tegenstander wist hier niks beters tegen te verzinnen dan een paar stevige vloeken.
Al met al hebben we ons kranig geweerd en een gezellige dag gehad in het verre, verre Groningen. Sympathiek als we zijn, kunnen we niks anders doen dan de beide promovendi Groningen2 en Hardenberg te feliciteren en de eerste degradendus -onze Vriezenveense vriendjes- van harte te condoleren.
In de laatste ronde kunnen we nog op de derde plek komen, maar alleen als we winnen van de Bucket Chess Society. Onze laatste winst dateert alweer van 10 januari...

Groningen2-ESGOO2

1 N.van der Sijde-Gunnar :-|
2 M.Riemens-Rogier :-)
3 H.in't Veld-Anne :-(
4 I.Polak-Guido :-|
5 H.van Putten-Jan Willem :-(
6 H.van der Meer-André :-(
7 A.Postma-Ronald :-)
8 G.Rickers-Bertus :-(
============== +
                 5-3

Terug naar ESGOO2 homepage

Make your own free website on Tripod.com