ESGOO2-WSG

Na twee uur spelen liepen onze Winterswijkse vrienden handenwrijvend rond. Met 2-0 voorstaan, en dat niet eens tegen VRIMOT, was kennelijk wel heel bijzonder. Eerlijk is eerlijk, debutant Guido Blankenstein en vormzoeker Boris Tsoukkerman werden verslagen met keurige 1e stap (dubbelaanval) en 2e stap (verdediger uitschakelen) wendingen. (Kom op, mannen!) Zelfs nadat Rogier Dijk met zijn dubieuze "als zwart na La5 niet mat gaat, staat ie structureel gewonnen en is het een goeie zet"-theorieën had gewonnen, zagen de Achterhoekers het nog wel zitten. Toeschouwer en WSG-supersub Marcel K. betreurde al dat hij niet deze wedstrijd had uitgekozen om in te vallen. Maar ja, verkneukelen of verkreukeld worden, dat was de vraag.

Tsja. Wat denken ze nou eigenlijk tegen zo'n team van degelijke kleine-voordeeltjesuitmelkers als ESGOO2?! Zo won André Langendijk door geduldig op een achtergebleven pionnetje op e6 te drukken tot de tegenstander bezweek, wat de stand alweer gelijk trok. Gunnar Jacob bracht de Tukkers op voorsprong door een handige afwikkeling naar een superieur toreneindspel. Helaas miste Mark van de Leek een remise-mechaniekje tegen zijn Angstgegner, zodat het 3-3 en toch nog spannend werd.

Alhoewel. De verbonden vrijpoppetjes van Jan-Willem Weenink wandelden toch wel hard, terwijl Jan van de Pol die van zijn tegenstander keurig geblokkeerd had. Met uiterst nauwkeurig spel wist onze ervaren invaller het beslissende punt binnen te halen. Het "tot ziens!" van de Winterswijkers was vriendelijk, maar wellicht iets te optimistisch.
Mede-promotiekandidaten Hardenberg en ESG wonnen ook, VRIMOT verloor.

ESGOO2-WSG

1 Gunnar Jacob-H.Abbink :-)
2 JW Weenink-H.Meijer :-)
3 Rogier Dijk-J.Vulic :-)
4 André Langendijk-J.vd Laar :-)
5 Boris T.-H.Aalbers :-(
6 Jan vd Pol-D.van Wamelen :-)
7 Mark vd Leek-L.te Sligte :-(
8 Guido B.-D.Boogaard :-(
============== +
                5-3

Terug naar ESGOO2 homepage

Make your own free website on Tripod.com